• cover image

Zadnje novice

image
18 September 2019

Izdali smo Zbornik iz konference »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«

Z namenom, da javnost seznanimo z obstoječimi in novimi spoznanji glede prihodnosti delovanja energetskega sektorja v Sloveniji ter tudi v Šaleški dolini bomo smo 5. junija 2019 v Velenju, na pobudo zavoda CRTI SAŠA  in pod pokroviteljstvom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Mestne občine Velenje in Občine Šoštanj, izvedli konferenco z naslovom  »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«.

Na konferenci so sodelovali ugledni strokovnjaki in politiki, ki so v vlogi načrtovalcev odločitev o prihodnosti energetike v Sloveniji ter tudi v Šaleški dolini.

 

Predstavljena predavanja in razpravo objavljamo v Zborniku predavanj s konference »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«, ki naj služil energetskim družbam, lokalni skupnosti ter drugim zainteresiranim subjektom v Šaleški dolini pri načrtovanju prihodnjih odločitev.

 

Vabljeni k branju!

image
10 maj 2019

VABILO - »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«

V sredo, 5. junija 2019, vas ob 10. uri, vabimo v Vilo Bianca Velenje, kjer bo pod pokroviteljstvom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Mestne občine Velenje in Občine Šoštanj, potekala konferenca z naslovom »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«.

S konferenco želimo seznaniti lokalno skupnost ter zainteresirano javnost z energetskim konceptom Republike Slovenije ter v povezavi z njim z načrtom za prihodnje delovanje energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj.

Vljudno vabljeni!

Vabilo na konferenco

image
13 marec 2019

Zbornik predavanj regijske razvojne konference »Turizem – razvojna prioriteta SAŠA regije«

V sredo, 14. novembra 2018 smo skupaj s Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico ter SAŠA ORA, v Solčavi izvedli regijsko razvojno konferenco z naslovom »Turizem – razvojna prioriteta SAŠA regije?«. S številnimi vabljenimi predavatelji smo, skupaj z več kot 70 udeleženci konference, z več vidikov predstavili in ovrednotili aktivnosti ter načrte na področju turističnega gospodarstva v Sloveniji in v SAŠA regiji.

Savinjsko-šaleška regija je destinacija, ki ima po mnenju prisotnih na konferenci, veliko neizkoriščenih razvojnih priložnosti na področju turizma. Največji izziv predstavljajo pomanjkanje kadrov, razdrobljenost regije, dolgoročno in s konkurenčnimi destinacijami neprimerljivo financiranje destinacijske organizacije ter nastajajoče razvojne smernice turizma SAŠA regije.
Preberite več...

  • cover image